top of page

POLITIKA PIŠKOTKOV

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke  shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi ti dostopajo do interneta, z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje preteklih obiskov in posameznih preferenc in nastavitev uporabnika. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika in posledično lahko uporabnik shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.
 
Piškotki so pomembni za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev in  najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez njih.  Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

 

1. Piškotki na naši spletni strani

ŠKD Lesce-Radovljica preko piškotkov zbiramo osebne podatke ob obisku naših spletnih strani za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletnih strani ter analize vedenja uporabnikov na spletnem mestu oz. portalu. Pri tem uporabljamo izključno lastne piškotke.


2. Obdelava osebnih podatkov

Piškotki, ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati  in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki zgolj omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.
 

3. Upravljanje in brisanje

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

bottom of page